Morgan algemeen

Sperma beschikbaar van onze cremello Hengst Memc Grandeur

Wij verwachten 1 veulen in  2016 van OBH Heavens Gift (Gigi) van de hengst Bluebird Eclipse. Dit veulen zal te koop aangeborden worden. voor info contacteer mij vrijblijvend

 

De Morgan, veelzijdig en traditioneel.

 

De Morgan is een tradiotioneel Amerikaans ras, waarvan de oorsprong teruggaat naar éen hengst, Figure in 1789. Zijn naam werd later aangepast aan zijn toenmalige eigenaar Justin Morgan.  Een uitzonderlijke hengst die zijn kwaliteiten doorgaf op eender welke merrie. Hij was niet groot (14hh) maar wel onoverwinnelijk in wat hij deed. Zijn taak hield vooral het werk op het land maar in de weekends werd hij in alle mogelijke disciplines ingezet en won. Justin Morgan stierf op 32 jarige leeftijd door een banale infectie die niet verzorgt werd.

De Morgen  is het oude Amerikaanse westernpaard dat zou zijn onstaan uit het fokken van een uitzonderlijke Thoroughbred  True Briton met een Arabische merrie. Er zijn meer speculaties maar deze stelling is de meest onderzochte. De Morgan werd in vele andere rassen teruggevonden, zoals de Quarter, Tenessee Walker, Saddlebred en vele anderen.  Hij was het cavalierpaard in de states en werd later overgenomen door de Universiteit van Vermont. UVM initialen vind je in vele lijnen terug. De Morgan staat bekend om zijn veelzijdigheid, karakter en volharding.  De Morgan leert snel en kan in vele diciplines opgeleid worden.  Ook in span is de Morgan heel populair. Je vindt hem terug in vele kleuren en dat maakt hem ook zo aantrekkelijk. Een hele uitdaging om mee te fokken. Zijn zachte karakter, leergierigheid en zijn sterke lichaamsbouw en uithoudingsvermogen zijn enkele van zijn attributen. Wie éénmaal met de Morgan heeft kennis gemaakt is laaiend enthousiast.