Badger algemeen

Ook de Badger Face Welsh Mountain is niet meer in onze kudde. Wij verwijzen u graag door naar fokkers van dit geweldige ras.

De Badger Face Welsh Mountain is een traditioneel, eeuwenoud ras dat door monniken gehouden werd. Men kan hen terugvinden tot in de 16e eeuw.   Omwille van hun kleinere gestalte kon men hen gemakkelijker verplaatsen.

Men vindt de Badger Face bestaat in 2 kleurslagen. De Torddu is de lichtere variant met een donkere streep.  De Torwen is donker gekleurd met een lichte onderkant. Hun naam danken ze aan hun daskleurige koptekening. 

Alleen de rammen zijn gehoornd. Zij hebben heel goede moedereigenschappen en lammeren zeer gemakkelijk. De lammeren zijn vitaal en lopen binnen de 5 minuten mee rond.  Eens ze je kennen eten ze uit je hand

Hun wol met een weinig kemphaar was zeer geschikt voor  dekens en tapijten.  Het is ook zeer vast en is daardoor vrij resistent tegen wolvlieg.

 Het is een gereserveerd schaapje dat mede door zijn nieuwsgierigheid frank en vrij alles en iedereen benadert.   Ze zijn heel slim en een goede afrastering is dan ook aangeraden. Klimmen doen ze als de besten. .Ze vragen weinig verzorging en hebben praktisch geen hoefproblemen. 

In 2005 hebben we onze eerste Torddu ooien geimporteerd uit Wales.  4 waren gedekt zodat wij in het voorjaar lammeren konden verwelkomen. Januari 2007 zijn nieuwe bloedlijnen geimporteerd worden.  De Torwens zullen pas in 2008 overkomen.